Blog

Stół przygotowany na przyjęcie gości

O czym należy pamiętać przy organizacji stanowiska live cooking?

Do niedawna stanowiska live cooking kojarzyły się tylko z bardzo drogimi, luksusowymi restauracjami i hotelami. Klienci takich miejsc bardzo je polubili. Nie tylko mogą być pewni, że przygotowywana przez kucharza potrawa jest świeża, ale też mogą pogawędzić z nim, jak przygotować podobne danie samemu w domu. 

Live cooking

Zdrowy lunch, czyli co jeść na drugie śniadanie w pracy?

Przygotowywanie posiłków do pracy ma kluczowe znaczenie. Mianowicie zabranie ze sobą przekąsek oraz gotowych potraw ogranicza konieczność i chęć kupowania niezdrowych produktów w bufetach lub okolicznych sklepikach w sytuacjach, gdy pojawi się nagły głód. Codzienne zjadanie słodyczy i fast foodów nie jest dobrym rozwiązaniem dla osób będących na diecie oraz tych, którym zależy na zdrowym odżywianiu. Regularne spożywanie takich produktów oprócz tego, że znacząco wpłynie na wagę, może być również przyczyną poważnych kłopotów zdrowotnych.

Lunch w pracy

Finger Food - pyszne i wygodne menu na każdą imprezę towarzyską

Przygotowanie spotkania biznesowego czy imprezy okolicznościowej wymaga od organizatorów zapewnienia gościom posiłków. Nie zawsze jednak muszą to być podawane na ciepło potrawy, które zobowiązują do siedzenia przy stole. Są sytuacje, w których ze względu na brak wystarczającej ilości miejsca nie da się np. ustawić dużego stołu lub też charakter imprezy nie oznacza długiego biesiadowania przy suto zastawionym stole. 

Finger food