Blog

Stół przygotowany na przyjęcie gości

Kiedy pracodawca ma obowiązek zapewnienia posiłków regeneracyjnych?

Pracownicy są niewątpliwie cenni dla każdej firmy i często decydują o jej sukcesie. Po stronie pracodawcy leży zapewnienie swoim pracownikom warunków, które umożliwią im spokojne i bezproblemowe wykonywanie swojej pracy. Czasami pracodawca, oprócz podstawowych obowiązków, jakie na nim ciążą, jest zobowiązany także do zapewnienia swoim pracownikom posiłków, np. korzystając z usługi cateringu dla firm.  Kiedy ma to miejsce i jakie są dokładne zobowiązania pracodawcy w tym zakresie?

Pracownicy budowlanie

Komunia z cateringiem - oszczędność czasu, nerwów i pieniędzy

Komunia święta jest wielkim przeżyciem duchowym zarówno dla dziecka, jak i dla rodziców. Jednak na rodzicach spoczywa odpowiedzialność przygotowania przyjęcia dla rodziny z tej okazji. Przygotowanie go samodzielnie jest bardzo trudne, zwłaszcza dla większej ilości osób. Ugotowanie posiłków, przygotowanie przystawek i jednoczesne spędzanie czasu z dzieckiem w tym szczególnym dniu jest praktycznie niemożliwe do połączenia.

Dziewczynka

Jak dobrze rozplanować przerwy na posiłki w trakcie szkolenia lub konferencji?

Równie ważne co wykłady, prelekcje i dyskusje w czasie konferencji oraz szkoleń są… przerwy na posiłki. Odpowiednio rozplanowane, powinny służyć nie tylko możliwości zaspokojenia głodu i pragnienia przez uczestników wydarzenia, lecz również pozwolić im odetchnąć oraz zregenerować swoje siły umysłowe. Podstawową zasadą jest uzależnienie długość i ilości przerw od czasu trwania wydarzenia. Im dłuższe, tym powinny być one częstsze oraz dłuższe. Przerwy, oddzielające poszczególne bloki tematyczne, trzeba również uwzględnić w harmonogramie spotkania. Więcej o planowaniu przerw na posiłki znajdziesz w naszym wpisie.

Przerwa kawowa