Stół pełen jedzeniaZalety i wady zamawiania cateringu na imprezy okolicznościowe

Coraz więcej Polaków przekonuje się do korzystania z usług cateringowych. Nic w tym dziwnego – przygotowanie imprezy okolicznościowej dla całej rodziny nie musi już oznaczać godzin spędzonych w kuchni i sterty garnków do zmywania. Zamówienie gotowych potraw ma wiele zalet! Czy dodatkowo ma też jakieś wady? Sprawdźmy!

 

Oszczędność czasu i pieniędzy

Część osób wciąż powtarza mit, że catering to droga usługa, a przygotowanie Potraw samemu może być sporą oszczędnością. Czy rzeczywiście tak jest? W wyliczeniach należy wziąć pod uwagę nie tylko koszty produktów w sklepie. Warto do tego dodać koszty dojazdu do sklepu, zużycie prądu, gazu i wody w domu, a przede wszystkim czas spędzony na dojazdach, zakupach, kolejkach oraz gotowaniu. Wtedy okazuje się, że catering nie jest wcale tak kosztowny, jak mogłoby się wydawać. Jeśli korzystasz z doświadczonej firmy cateringowej, takiej, jak nasza w Wołominie, możesz zawsze być pewien, że potrawy będą wyglądały apetycznie i świetnie smakowały. Zapomnij o stresie związanym z niedogotowanymi ziemniakami czy niewyrośniętym biszkopcie! Catering zwolni Cię też z eksperymentowania z potrawami bezglutenowymi, wegańskim czy wegetariańskimi, zwłaszcza w przypadku, gdy ten rodzaj kuchni jest Ci obcy.

 

Czy catering ma w ogóle jakieś wady?

Wadę potraw z cateringu na pewno widzą ci, którzy lubią czasem pokręcić się w kuchni. Pójście na łatwiznę w tej kwestii oznacza, że gościom nie będzie można zaprezentować swoich umiejętności kulinarnych i popisać się wiedzą o danym daniu. Problemem może okazać się też skorzystanie z usług nikomu nieznanej firmy cateringowej, gdy w dniu imprezy okazuje się, że dania są niesmaczne, porcje małe, a potrawy dojechały zimne. Zawsze korzystaj z doświadczonych dostawców!