Jakie potrawy można przygotowywać podczas live cookingu?
Organizując event, warto zadbać o dodatkowe atrakcje. Doskonałym pomysłem jest zamówienie cateringu, który w swojej ofercie posiada warsztaty kulinarne. Z pomocą doświadczonego kucharza można przygotować live cooking. Uczestnicy będą się świetnie się bawić, poznając jednocześnie tajniki kulinarne. Dowiedz się, na czym dokładnie to polega i jakie danie można przygotować w jego trakcie.
Czym jest live cooking?
Live cooking jest określeniem gotowania na żywo. Na imprezę bądź event zostaje zaproszony profesjonalny kucharz np. z firmy cateringowej. Na oczach wszystkich uczestników przyjęcia opowiada o potrawach, które przyrządza, a następnie serwuje je zebranym.
Dzięki live cookingowi masz możliwość zobaczenia, jak wygląda cały proces powstawania dania. Widzisz także, jakie składniki są używane do gotowania i masz nad nimi kontrolę.
Ponadto kucharz może poprosić zebranych gości o pomoc. Dzięki temu masz szansę zdobycia dodatkowej wiedzy, a nawet otrzymania pochwały od szefa kuchni.
Co można przyrządzić podczas live cookingu?
Zamówienie cateringu biznesowego połączonego z live cookingiem daje szerokie pole do popisu w kwestii przygotowania potraw. Podczas imprezy możesz skorzystać z wielu sprawdzonych i pysznych dań. Kucharz może przyrządzić m.in.:
- słodkie desery np. naleśniki, lody czy gofry z dodatkiem owoców lub słodkich, kolorowych posypek,
- różnego rodzaju sałatki,
- ryby, owoce morza oraz uwielbiane przez wielu sushi,
- mięsa na grilla np. żeberka, filet z kurczaka czy soczyste burgery,
- potrawy wegetariańskie oraz wegańskie na bazie warzyw i owoców.
W trakcie live cookingu mogą zostać przyrządzone tak naprawdę różne dania - na słodko, słono oraz surowo. Potrawy mogą być gotowane, pieczone lub grillowane. Wszystko zależy od gustów i smaków uczestników.