Jak zorganizować catering na firmową imprezę mikołajkową?
Imprezy okolicznościowe integrują pracowników, poprawiają atmosferę w miejscu pracy, a z czasem stają się przedmiotem miłych wspomnień i opowieści. Podpowiadamy, jak urządzić Mikołajki w miejscu pracy.
Aby urządzić dobrą imprezę w pracy, trzeba zadbać o kilka elementów. Wystrój pomieszczenia przeznaczonego na spotkanie powinien być odświętny, by pracownikom trochę mniej kojarzył się z codziennym natłokiem obowiązków. Zadbaj koniecznie o porządek, w tym schowanie do szafek wszystkich dokumentów. Włącz cichą świąteczną muzykę. Zaplanuj gry i atrakcje. Niech to będą na przykład kalambury lub loteria fantowa. Zadbaj o to, by każdy z gości dostał jakiś drobny upominek, który będzie mógł zabrać ze sobą do domu.
Niezbędnym elementem imprezy świątecznej jest dobre jedzenie i wykwintne napoje. Dlatego powierz przygotowanie potraw profesjonalnej firmie cateringowej. Koniecznie podaj ciepły posiłek i duży wybór napojów, a dodatkowo przekąski i słodycze. To w końcu przedsmak świątecznego ucztowania.
Jakie potrawy zamówić na imprezę mikołajkową?
Spotkanie mikołajkowe powinno nawiązywać wystrojem oraz menu do zbliżających się świąt. Możesz przystroić salę gałązkami choinek, bombkami, ozdobami z motywami aniołków i Mikołajów. Na stole powinien pojawić się barszcz lub zupa grzybowa, a na drugie danie kapusta z grzybami, ryba lub zestaw pierogów. Koniecznie podaj pełne witamin warzywa i owoce. Mogą to być sałatki, surówki lub pikle. Na deser zaproponuj tradycyjną szarlotkę lub makowiec. Nie zapomnij o osobach na specjalnych dietach.
Jeśli nie jesteś pewny, jakie potrawy zamówić, poradź się pracowników z firmy cateringowej, którzy mają ogromne doświadczenie w codziennej obsłudze rozmaitych imprez. Oni wiedzą doskonale, jakie potrawy cieszą się największym uznaniem. Doradzą ci także, jak dobrać ilość jedzenia do liczby gości, by dla nikogo niczego nie zabrakło. Jeśli biuro, w którym organizujesz przyjęcie, jest duże, możesz urządzić bardziej oficjalną imprezę obsługą cateringową.